De Strip


Terugblik De Strip

 

De Strip vierde dit weekend feest. En hoewel de weersomstandigheden tegenvielen, is de opzet meer dan geslaagd. Schuilend voor de regen vonden bijzondere ontmoetingen en onverwachte samenwerkingen plaats. Locaties aan de Strip openden ruimhartig hun deuren voor buitenoptredens die in allerijl naar binnen werden verplaatst. Gelukkig deelde De Redder in Nood zondag drijvers en soeplepels uit “voor wanneer het programma in de soep loopt”. Dat liep het gelukkig niet.

 

Hans Dunlop maakte prachtige foto's

Zie hier de reportage van zaterdag

En hier van de zondag

Bij Molen de Roos werd stug door gehoelahoept. “Het kan ook in de regen en er doen altijd mensen mee”, was de onverstoorbare reactie van de docente. DJ David Laughton draaide net zo lang zonnige muziek tot de regen stopte. 

De geur van versgebakken bolussen lokte voorbijgangers van de straat. Zondag kwamen 200 buren aangewaaid voor een pannenkoek en ontstond een spontaan optreden van muzikant Anne-Tjerk Mante en Stadsfilosoof Hubertus Bahorie met liedjes en verhalen.  

Opstoppingen  in de  hal van Delfstede ontstonden vanwege  de optredens van de Ukelele-Club en de getalenteerde jonge zangers van Muziekschool Rootz. Zondag was de ruilkring LETs Delft niet te stoppen in het Prinsenkwartier waar ze stoelmassages gaven, bloemen schikten, fietsen repareerden en salsa dansten. Tijn Noordenbos maakte een groots plastic recycle kunstwerk dat de gehele Strip opfleurde. Danskern Delft trotseerde de stromende regen in de tuin van het Hoogheemraadschap waar De Strip gastvrij naar binnen werd verplaatst. Jan van der Mast keek vanaf het balkon van DSC uit over een zee van paraplu’s die gniffelend de schunnige gedichten van JC van Marken aanhoorden. In de sociëteit Standvastigheid werd druk gekegeld en in de gezellig salon luisterde men naar optredens van straatmuzikant Ferry van Enst en Withlof improtheater.

Een groot deel van de buitenprogrammering kon zondag terecht in de Oude VAK aan de Westvest - nostalgie voor de organisatie, deelnemers èn het publiek. Na dansende kalligrafie, zenpatronen tekenen en fiddlers van De VAK, eindigde de middag eindigde met optredens van jonge nieuwkomers en breakdancers. Dit leidde tot interessante ontmoetingen en afspraken tot verdere samenwerking.

De Strip is een nieuw evenement dat het talent uit Delft een podium geeft, dat allerlei locaties, mensen, organisaties, buurt- en stadsgenoten aan elkaar verbindt en vol onverwachte pareltjes zit. Samen hebben de Striphelden het begrip slecht weer een ander perspectief gegeven.

Organisatoren Stichting Delfts Peil, Linda Produceert, De Molen en Club Delft kijken met een warm hart terug en zijn het erover eens: De Strip smaakt naar meer!

Terug omhoog